Ga naar Content

'Amsterdamse achtstegroepers na kerstvakantie sowieso weer naar school'

Amsterdamse achtstegroepers krijgen na de kerstvakantie hoe dan ook weer fysiek onderwijs. Onderwijs op afstand is al voorbereid voor de rest van de leerlingen en kinderen met één ouder met een cruciaal beroep krijgen noodopvang. Dat laat het BBO, de vereniging van Amsterdamse schoolbesturen in het primair onderwijs, weten aan Het Parool

Foto:

Het BBO heeft deze keuze gemaakt omdat de achtstegroepers volgens hun, gezien de voorbereiding op de middelbare school en het feit dat het hun laatste basisschooljaar is, een bijzondere positie hebben.

Voor alle andere basisschoolleerlingen wordt al rekening gehouden met onderwijs op afstand. Dit is de afgelopen week al georganiseerd om de panieksituaties die bij vorige schoolsluitingen voorkwamen te voorkomen. 

Noodopvang

Voor kinderen met één ouder met een cruciaal beroep wordt noodopvang geregeld. Scholen zijn namelijk verplicht om noodopvang te regelen voor kwetsbare kinderen en kinderen met een ouder met een cruciaal beroep. Eerder besloten de Amsterdamse schoolbesturen dat de noodopvang geen noodopvang te regelen voor kinderen met slechts één ouder met een cruciaal beroep. Daar zijn zij nu op teruggekomen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]