Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Met de hond, bij de kerstboom of in de jacuzzi: zo viert de provincie dit jaar Kerst

25 december 2021, 20.30 uur · Aangepast 26 december 2021, 13.12 uur · Door Redactie

Opnieuw is Kerst dit jaar anders dan anders, maar dat weerhoudt ons niet om er alsnog een geslaagd feest van te maken. En wat is er nou leuker om even te gluren bij de buren? Hieronder zie je hoe Noord-Holland dit jaar Kerst viert. 

Familie Redelaar - Visser

"Niet iedereen heeft zin in het kerstdiner", schrijft Christel Visser uit Amsterdam bij de foto. Een ultieme kerstfoto dus.

Carla Kragt

En er wordt natuurlijk niet alleen gegeten en gedronken, ook zijn er veel mensen met kerst aan het werk. Zoals deze dames op bovenstaande foto van verpleeghuis de Viervorst in Purmerend. "Deze foto is gemaakt tijdens een avonddienst in het verpleeghuis op eerste kerstdag", schrijft Carla Kragt bij de foto.

Marjolein Schrama

De familie Schrama uit Bergen op bovenstaande foto had wel een heel bijzonder kerstdiner met het thema staatsbanket. "Ons diner op eerste kerstdag met het thema staatsbanket", schrijft Marjolein Schrama bij de foto.

Omdat alle rendieren het momenteel gierend druk hebben, reden moeder Elly en dochter Chadé (foto hieronder) vandaag een stukje te paard. Vanavond staat er sushi op het menu en morgen komt de zoon van Elly thuis en worden er spelletjes gespeeld. 

Ina uit IJmuiden is blij dat ze dit jaar alle familieleden bij elkaar heeft gekregen. Het gezin wordt steeds groter 'en er is altijd wel iemands agenda die te vol staat', vertelt ze. Vandaag is het hele gezin dus samen voor de feestdagen. 

Moeder Jacky en dochter Charlie uit Alkmaar hebben zich vandaag tijdens het gourmetten volgegeten met brood met kruidenboter. Terwijl Charlie nog kerstkoekjes eet, eindigt deze alleenstaande moeder uit Alkmaar met een fles drank rozig onder de kerstboom. " Nou, een betere Kerst bestaat niet, toch?", aldus Jacky. 

Susanne en Boaz uit Haarlem hebben vandaag de kou getrotseerd en hebben met een kerstmannenspeurtocht meegedaan. Daarna zijn ze met een kop warme chocolademelk met slagroom weer helemaal opgewarmd. 

NH Nieuws

Ellen en haar gezin besloten het deze Kerst anders te doen, en namen ondanks de kou gewoon een duik in hun jacuzzi. Gelukkig had het water een aangename temperatuur.

NH Nieuws
Juliette Oomen uit Heerhugowaard kijkt samen met haar viervoeter vanavond naar kerstfilms. Koude voeten zullen ze in ieder geval niet krijgen. 
NH Nieuws

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.