Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Straatjournaalverkoper Mo schrijft meer dan honderd kerstkaarten: "De mensen zijn heel blij"

25 december 2021, 13.54 uur · Door Michael van der Putten

Mohamed is al dertien jaar een straatjournaalverkoper in Haarlem. Inmiddels heeft hij een vaste klantenkring opgebouwd die hem veel steun geeft. Om iets terug te doen heeft Mohamed iets bedacht, namelijk het schrijven van meer dan honderd kerstkaarten voor zijn trouwe klanten. 

Straatjournaalverkoper schrijft meer dan honderd kerstkaarten - NH Nieuws

"De mensen zijn heel blij", zegt Mohamed over zijn actie. Deze straatjournaalverkoper die al meer dan dertien jaar in de binnenstad straatjournaals verkoopt, is een bekende verschijning en mensen kennen hem beter als Mo. 

Veel klanten zijn aangenaam verrast als ze het kerstkaartje in de krant vinden. "Ik koop zo af en toe een Straatjournaal", zegt Kelly Groen die met de kerstkaart van Mo in haar hand staat.

Quote

"Bijzonder, vooral omdat ze met de hand zijn geschreven"

Bob Groenveld

"Ik vind het leuk dat hij aan zijn medemens denkt. Zeker in deze tijd. En dat hij al meer dan honderd kaartjes heeft geschreven had ik niet verwacht. Dit zorgt voor een lach op je gezicht", aldus Groen.

Een andere klant Bob Groenveld vertelt dat hij uit Haarlem komt, maar niet meer in Nederland woont. "Ik ga altijd wel langs als ik hier weer ben. Dat Mo deze kaartjes heeft geschreven vind ik bijzonder. Vooral omdat ze handgeschreven zijn."

Krijgt ook wat terug

Mohamed komt oorspronkelijk uit Burundi, woont zestien jaar in Nederland en heeft geen officiële status. Hij heeft wel een eigen kamer en een gedeelte van de verkoop van kranten is voor hem.

Tekst gaat door onder de foto.

Bob Groenveld ontvangt een kerstkaart van Mohamed - Michael van der Putten/NH Media

"Vooral als er een nieuwe krant uit is (de krant komt iedere maand uit. Red) verkoop ik veel kranten, soms veertig op een dag", zegt hij. "En ik krijg ook veel cadeautjes van de mensen zoals kleding, spullen of ook kaartjes. Dat is heel leuk."

Maartje Vermeulen heeft net een zakje kerstkransjes gegeven aan de straatjournaalverkoper. "Ik heb hem over de jaren wel vaker hier zien staan. Ik kreeg net een kaartje van hem en toen dacht ik: ik wil wel iets terug doen."

En voor iedereen die geen kaartje heeft ontvangen zou Mo graag iets willen zeggen: "Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Groetjes van Mo."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]