Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Toch boosterprikken en geen korfbal, volleybal of hockey in Kennemer Sportcenter

24 december 2021, 12.40 uur · Aangepast 26 december 2021, 08.57 uur · Door Geja Sikma

Vanaf maandag heeft Haarlem een volwaardige boosterpriklocatie. Tot nu toe was er een noodoplossing gecreëerd in een container op de parkeerplaats bij de Kennemer Sportcenter. Volgende week zijn er weer tien prikstraten bemand ín de sporthal. Burgemeester Jos Wienen had liever gezien dat er elders in de stad een vaccinatielocatie was gekomen, omdat nu tot 27 februari er niet gesport kan worden in de hal. "Dat is bijzonder vervelend."

Borden bij Kennemer Sportcenter - NH Nieuws/Geja Sikma

Vanaf 1 december worden er door GGD Kennemerland al boosterprikken in de noodlocatie op de parkeerplek bij de sporthal in Haarlem gezet. Maar dat stuit vooral Ouderenpartij Haarlem tegen de borst, die daar gisteravond vragen over stelde in de gemeenteraadsvergadering. "Het is voorziening met twee prikstraten in een container met zeer slechte toegankelijkheid voor minder validen. Dat is volstrekt ontoereikend", aldus Frans Smit van OPH. 

Haarlem kende bij het begin van de oorspronkelijke vaccinatiecampagne ook al opstartproblemen. Uiteindelijk is er een grote priklocatie opgezet in het Kennemer Sportcenter. Maar bij de aanvang van het zaalsportseizoen hebben de prikstraten weer plaats gemaakt voor de hockeygoals en volleybalnetten

Tegenvaller

"Er is door de GGD gezocht naar een andere plek", weet burgemeester Jos Wienen die er op heeft aangedrongen dat er in Haarlem weer een grote vaccinatielocatie zou komen toen bleek dat de boostercampagne versneld moest gaan worden. "Het is mij ook tegengevallen dat die niet is gevonden. Maar op die locaties zitten ook andere gebruikers. Het is onontkoombaar dat we weer het Kennemer Sportcenter moeten gebruiken."

Naast de korfballers, volleyballers en hockeyers, kunnen deze winter ook de studenten van de sportopleiding Cios geen gebruik maken van de sporthal aan de ijsbaanlaan. En burgemeester Wienen baalt dan ook dat daardoor ook het onderwijs geremd wordt.

Vanaf maandag worden er zeven dagen per week boosterprikken gezet, ook op donderdagavond. Elke dag is er capaciteit voor 1.750 mensen. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]