Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Gemeente Amsterdam deelt zelftesten uit: "Goed om te weten hoe je eraan toe bent"

22 december 2021, 21.00 uur · Aangepast 22 december 2021, 22.03 uur · Door Jimmy Miltenburg

De verspreiding van 'bezoekerspakketten', die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan, is begonnen. Op de markt van Plein'40-'45 in Amsterdam Nieuw-West zijn honderden bezoekers met een pakket naar huis gegaan. 

In het pakket zitten vier zelftesten, twee mondmaskers en er wordt informatie gegeven over de basismaatregelen. Dit gebeurt in wijken met een lage vaccinatiegraad en voor inwoners met een kleine beurs. Het uitdelen van de pakketten is doelbewust in de week voor het kerstweekend gepland.

"Dit is de periode waarin veel mensen bij elkaar op bezoek gaan en mensen samenzijn", aldus Barbara Verhallen van de gemeente Amsterdam. "Bezoekpakketten bevatten daarom de zelftesten om ervoor te zorgen dat je jezelf test voordat je op bezoek gaat of bezoek ontvangt."

Wethouder Zorg Simone Kukenheim over de inzet van 'bezoekerpakketten': 
“We zien dat de vaccinatiegraad deze week boven de 80% is gekomen. Dat is goed nieuws, maar we zijn er nog niet. Het verhogen van de vaccinatiegraad blijft voor mij een topprioriteit en we zetten dan ook blijvend in op gerichte voorlichting en laagdrempelige vaccinatielocaties in de wijken met een relatief lage vaccinatieopkomst. Daarnaast komen we met dit ‘coronabezoekpakket’ waarmee we mensen helpen zich te houden aan het naleven van de basismaatregelen en het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. Het is dus en-en.”

Blij met pakket

Marktbezoekers zijn blij met het pakket en zeggen het de komende dagen te zullen gebruiken. "Tijdens de vakantie komt familie bij me thuis", vertelt een marktbezoeker. "Ik ga het wel proberen, want ik heb het nog nooit geprobeerd. Kijken of het lukt." Een ander vindt het ook een goede actie. "Voor de kerst ga ik bij mijn ouders op bezoek en die zijn wat ouder en kwetsbaar dus het is hartstikke goed om te weten hoe je eraan toe bent op dat moment."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]