Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Chefkok Levy ziet zijn zelfgebouwde foodtruck in vlammen opgaan: "Het was m'n baby"

21 december 2021, 15.17 uur · Door Paul Tromp

Het jaar had bijna niet slechter kunnen eindigen voor chefkok Levy Salomonsz uit Heemstede. Zijn foodtruck, waarmee hij op bruiloften en andere feesten kookt in binnen- en buitenland, is vannacht in vlammen opgegaan aan de Lorentzkade in Haarlem. De politie heeft een sterk vermoeden dat het om brandstichting gaat. 

Normaal parkeert Levy zijn foodtruck altijd op een andere plek. "Maar daar had iemand drie dagen geleden proberen in te breken, dus toen heb ik 'm hier neergezet." Naast een basisschool, in de buurt van huizen. Daar zou zijn 'keuken op wielen' wel veilig kunnen staan, was de gedachte. 

Levy bekijkt de schade dinsdagochtend bij daglicht. Zijn logo van 'De Wereldcateraar' op de zijkant van wagen is nog ongeschonden, de rest is zwaar beschadigd. "Het moet allemaal nog een beetje tot me doordringen", zegt hij. "Een passerende ambulance heeft de brand als eerste opgemerkt en alarm geslagen."

Foodtruck van chefkok Levy Salomonsz in brand gestoken - NH Nieuws

Levy wordt vervolgens om kwart over drie in de nacht door de politie gebeld. "Je schrikt je dood en denkt meteen dat er iets met je ouders gebeurd is. Het bleek het twee-na-ergste te zijn. Mijn baby'tje stond in brand."

De Heemstedenaar is vannacht nog gaan kijken op de plek des onheils en zag meteen dat het foute boel was. De cabine is helemaal uitgebrand en achterin, in de keuken, is ook grote schade aangericht. De dader of daders hebben op verschillende punten van de foodtruck brand gesticht. 

'Ons levenswerk'

De recherche doet dinsdagochtend nog onderzoek langs de Lorentzkade, agenten gaan de deuren langs om eventuele ooggetuigen te spreken. Stiefvader Maarten komt ook even naar de schade bij daglicht kijken. "We hebben er samen zo'n half jaar aan gewerkt. Het is een beetje ons levenswerk, vreselijk is dit. Het was een fantastisch concept, Levy kon á la carte catering doen aan huis of bijvoorbeeld bij bedrijven. Laatst had hij nog een bruiloft in Luxemburg, dan gaat hij helemaal kant-en-klaar daarheen. Dat is fantastisch, maar het is nu over en uit. Het houdt gewoon op."

Levy Salomonsz aan het werk in zijn foodtruck - Foto: Levy Salomonsz

Geen vijanden

Levy heeft geen idee wie de wagen in brand kan hebben gestoken. "De politie vroeg ook al of ik vijanden heb of schulden heb bij iemand, weet ik niet veel wat. Ik kan overal 'nee' op antwoorden."

Hij werkt als zzp'er en voor de kerstdagen stonden er nog weinig klussen in  de agenda. "Omdat mensen thuis en bedrijven natuurlijk niet met veel mensen samen mogen komen. Er zijn ook weinig feestjes. Daarna heb ik wel afspraken staan, dus die mensen moet ik maar eens gaan bellen over hoe we dat moeten gaan oplossen. Het waren al met al twee niet zo rooskleurige jaren en dan komt dit er ook nog eens bij."

Levy Salomonsz - Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]