Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Drukte bij vaccinatielocaties door storing GGD

21 december 2021, 10.32 uur · Aangepast 21 december 2021, 14.01 uur · Door Ismaël de Bruijn

Bij de vaccinatielocatie RAI in Amsterdam staan rijen mensen te wachten door een landelijke storing vanmorgen in het registratiesysteem CoronaIT. Dat zegt een woordvoerder van de GGD Amsterdam tegenover NH Nieuws. Ook de GGD Kennemerland heeft last gehad van het probleem.    

Drukte bij vaccinatielocatie RAI in Amsterdam - NH Nieuws

De storing ontstond rond 9.00 uur vanochtend. Iedereen die voor een vaccinatie of coronatest naar een priklocatie komt, wordt normaal gesproken in CoronaIT geregistreerd, maar dat was vanmorgen niet mogelijk. Telefonisch een afspraak maken kon ook niet. De GGD Amsterdam voerde alle gegevens van mensen bij de priklocatie daarom handmatig in, vertelt de woordvoerder. "Mensen hebben er wel begrip voor. We hebben geprobeerd om het de wachtende mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Personen die slecht ter been zijn, zijn bijvoorbeeld uit de rij gehaald."   

De storing was rond 10.00 uur weer verholpen, maar de gevolgen zijn bij de RAI nog te merken. "Het kost even tijd om de rij weggewerkt te krijgen. Je start met een achterstand."     

Quote

"We hebben geprobeerd om het mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken."

woorvoerder GGd Amsterdam

Ook de GGD Kennemerland heeft vanmorgen last gehad van de storing, bevestigt een woordvoerder aan NH Nieuws. "Het was iets drukker dan normaal, maar we hebben er nu geen last meer van. De storing is inmiddels verholpen, dus we gaan gewoon weer door." 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.