Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Toeristen verrast door lockdown: "Al 25 kilometer gewandeld"

20 december 2021, 19.00 uur · Door Jimmy Miltenburg

De harde lockdown die sinds zondagochtend geldt heeft toeristen die hun stedentrip dit weekend zijn begonnen flink verrast. Door de maatregelen blijft er weinig over van alle geplande uitjes die de bezoekers van de stad voor zichzelf hadden bedacht. 

Pedro uit Spanje is samen met zijn vrouw op bezoek in de stad. Hij geniet, maar het is alles behalve de reis die hij voor ogen had. "Alles is gecanceld", vertelt hij. "We hadden museumboekingen en een trip in de rondvaartboot. Maar goed, we kunnen wandelen en de stad zien." Hij blijft positief en blijkt op zijn eerste dag in de stad al aardig de pas erin gehad te hebben. "We hebben gisteren misschien wel 25 kilometer gelopen, want we kunnen alleen wandelen." 

Andere landen

Ook voor de Braziliaanse Giovanna Lima begon haar bezoek in Amsterdam direct nadat de maatregelen in gingen op zondag. "Ik wil het Anne Frank Huis zien, maar dat kan niet", verzucht ze. "Ook de Heineken Experience, maar dat kan ook niet." En hoewel ze erg onder de indruk is van de stad, heeft ze ook al bepaald dat ze haar plezier elders in Europa gaat zoeken. "Wij hebben besloten om andere landen te bezoeken", geeft ze aan. "Frankrijk, Luxemburg en Duitsland zijn niet op slot. Dat is wat we nu kunnen doen." 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]