Ga naar Content

Kat overleden bij woningbrand Zuid-Scharwoude, hond gereanimeerd

Aan het Melkpad in Zuid-Scharwoude is vannacht in een woning brand ontstaan. Bij de brand kwam veel rook vrij. Na twee uur blussen was de brand onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is een kat door de brand overleden. Ook is de hond van de bewoners door de brandweer uit het huis gehaald en later naar een dierenpension gebracht, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio NHN weten. 

Foto: Inter Visual Studio

Rond half drie vannacht werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan het Melkpad. De woning en straat stonden op het moment van aankomst al vol rook. Ook ademde de bewoners veel rook in en werden nagekeken. 

Kat overleden

In het huis waren dieren aanwezig. Een kat is door de brand overleden. De hond van de bewoners is uit het huis gehaald.

"De brandweer heeft de hond te hulp gestaan. Vervolgens is de hond, die inmiddels wel kon lopen, naar een dierenpension dicht in de buurt gebracht", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio NHN. 

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Omwonenden werd geadviseerd om deuren en ramen te sluiten in verband met de rook die vrij kwam. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.