Ga naar Content

Samenvatting: VOC boekt klinkende zege op titelconcurrent Venlo

De handbalsters van VOC hebben een overtuigende overwinning op Venlo geboekt. In Sporthal Elzenhagen waren de Amsterdammers met 32-23 te sterk voor de lijstaanvoerder. Daarmee komt VOC gelijk in punten met de koploper.

Samenvatting: VOC - Venlo - NH Sport/Frank van der Meijden

De ploeg van trainer Rachel de Haze schoot uit de startblokken en greep de lijstaanvoerder Venlo meteen bij de keel. Dat wierp zijn vruchten af en VOC ging aan de leiding. Dankzij een sterk scorende Pipy Wolfs (vijf treffers) en aantal geweldige reddingen van de excellerende keepster Romy Verweij, ging VOC bij rust aan de leiding met 16-12.

Tekst gaat verder onder de video.

Kim Molenaar was belangrijk met een 100% score op haar zes strafworpen - NH Sport/Frank van der Meijden

Winterkampioen

De voorsprong die VOC had opgebouwd bleef ook na rust gewaarborgd. De thuisploeg bleef lange tijd vijf punten voor staan tegen de Venlonaren. Heel even dachten de Limburgers aan te haken bij een stand van 23-20, maar na een time-out van De Haze stelde VOC orde op zaken. In de eindfase liep VOC uit naar een klinkende 32-23 overwinning. Kim Molenaar zou uiteindelijk met elf doelpunten, waarvan zes rake strafworpen, de topscorer worden aan de zijde van de Amsterdammers.

Door de zege komt VOC nu op gelijke hoogte in de stand met Venlo. Beide ploegen hebben 24 punten uit dertien wedstrijden. De Amsterdammers hebben echter een beter doelsaldo en gaan daarom als nummer één de winterstop in. 

Later volgt op deze website de samenvatting van het duel tussen VOC en Venlo.

Rachel de Haze: "Enorm trots op de inzet en de beleving" - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]