Ga naar Content

Drukte in winkelstraten voor laatste kerstinkopen

Het is niet alleen het laatste weekend voor Kerst, maar met het oog op de persconferentie van het kabinet vanavond mogelijk ook het laatste moment om überhaupt nog inkopen te doen. Dat is vanmiddag dan ook goed te merken in de winkelstraten van de stad, zoals de Kalverstraat.

Drukte - NH Nieuws

De winkelstraten zijn gevuld met winkelend publiek. Voor de deur van De Bijenkorf op de Dam staat een rij. Op Twitter roept de gemeente iedereen rond de Kalverstraat op om zich aan de coronamaatregelen te houden. "We proberen wel alles vandaag binnen te hebben, omdat je het gevoel hebt dat dit volgende week niet meer kan," aldus een voorbijganger. 

De vermoedelijke sluiting van niet-essentiële winkels heeft veel impact op de ondernemers, zeker in de kerstperiode. "De boekhandels zijn niet-essentieel, dat waren we de vorige keer ook niet. Ja dan kunnen we niet anders dan de deuren sluiten", geeft winkelchef Roel Salemink aan. Ook voor horecaondernemer Jeroen van Huffel zouden de nieuwe maatregelen de zoveelste klap zijn. "De deur op slot doen en niks kunnen doen. Alleen betalen en voor de rest geen omzet genereren."

Eerder vandaag werd bekend dat het demissionaire kabinet vanavond een ingelaste persconferentie geeft waarin het zeer waarschijnlijk nieuwe coronamaatregelen aankondigt. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft een harde lockdown geadviseerd.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]