Ga naar Content

Bussumse hoofdverdachte bedreigingen fruitbedrijf opgepakt voor beramen aanslagen

Bussumer Ali G., de hoofdverdachte in de grote afpersingszaak rond fruitbedrijf De Groot in het Gelderse Hedel, is opnieuw aangehouden voor het beramen van aanslagen op adressen die te linken zijn aan het bedrijf. G. zou vanuit het huis van bewaring opdracht hebben gegeven voor het beschieten van vier huizen in de Bommelerwaard en het in brand steken van een huis in Tiel afgelopen zomer. 

Foto: Google Streetview

Op de bewuste adressen wonen - ondanks een aantal kennelijke vergissingen - werknemers van het Gelderse fruitbedrijf, dat al twee jaar wordt bedreigd en afgeperst. 

Het afpersen en bedreigen begon nadat er twee jaar geleden een grote partij cocaïne werd gevonden op het terrein van het bedrijf. Criminelen houden de eigenaren van het fruitbedrijf verantwoordelijk voor het ontdekken van de partij en het miljoenenverlies dat ze daar door hebben geleden. De eigenaren worden sindsdien ernstig bedreigd en zijn naar de politie gestapt.

De bedreigingen zijn nooit gestopt. Niet alleen de eigenaren, maar ook andere medewerkers zijn daar het doelwit van. Ze kregen al thuis al te maken met vuurwerkbommen en beschietingen. 

Lees ook

Meerdere Gooise verdachten

Voor de bedreigingen werden eerder al meerdere Gooise verdachten aangehouden. Hoofdverdachte is de Bussumse dertiger Ali G. Hij is afgelopen week voor de derde keer opgepakt in de geruchtmakende zaak. Nu zou hij dus vanuit zijn cel opdracht hebben gegeven voor nieuwe bedreigingen. 

De politie kreeg de Bussumer wederom in het vizier door 'nieuwe bewijsmiddelen die leiden naar de hoofdverdachte'. De raadkamer van de rechtbank heeft besloten dat de Bussumer nog zeker negentig dagen vast blijft zitten. 

Verijdelde aanslag Hilversum

Afgelopen week werden ook twee nieuwe verdachten aangehouden in de zaak. Het gaat om twee andere Bussumse dertigers. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van verijdelde aanslagen een jaar geleden in Hilversum. Het vermoedelijke doelwit van die aanslagen was een familielid van De Groot. 

De politie laat weten dat hoofdverdachte G. en de deze week opgepakte nieuwe verdachten in 'volledige beperkingen' zitten. Dat betekent dat ze geen contact met elkaar en met de buitenwereld mogen hebben en alleen hun advocaat mogen spreken. 

Geruchtmakende zaak

Met de drie Bussumers staat het totale aantal aanhoudingen op 23 stuks. Eerder werden er al verschillende mensen veroordeeld. Een groot aantal van de andere verdachten zit nog vast. Volgend jaar februari staat er een eerste reeks rechtszaken gepland. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]