Ga naar Content

De Aftrap: Marciano Vink genoot altijd van de vijandigheid tijdens de Klassieker

Feyenoord - Ajax is natuurlijk dé wedstrijd van dit weekend. In onze voetbaltalkshow De Aftrap op tv blikken oud-Ajacied Marciano Vink en cabaretier Peter Heerschop vooruit op de Klassieker. Dit keer hij zonder het Feyenoord-publiek gespeeld, maar volgens Vink gaf dat de Ajax-spelers ook een boost. "Als je de tunnel uitkwam, groeide er iets van: 'we zullen jullie stil krijgen'."

Marciano Vink genoot van de vijandige sfeer in De Kuip - NH Nieuws

Vink speelde in vier Klassiekers mee. "We gingen er altijd wel naartoe met het idee; we gaan hier winnen. We speelden eigenlijk altijd vrij goed." 

"We gingen er altijd wel naartoe met het idee: 'we gaan hier winnen'."

Oud-Ajacied Marciano Vink

Alleen aan het duel van 16 november 1991 bewaart Vink geen goede herinneringen. Ajax verloor in Rotterdam met 2-0 net nadat duidelijk was geworden dat Jan Wouters Ajax zou verruilen voor Bayern München.

Scheidsrechter Jaap Uilenberg trok twee keer de gele kaart voor Vink die dus voortijdig naar de kant werd gestuurd.  "Taument speelde de wedstrijd van zijn leven en ik de slechtste. Dat was een slechte mix."

Marciano Vink kreeg in 1991 in de Klassieker de rode kaart - NH NieuwsSport/Edward Dekker

Volgende week is de laatste uitzending van De Aftrap van 2021. Je ziet dan een compilatie van de meest bijzondere momenten van de eerste seizoenshelft. 

Voor vragen of reacties kun je een mail sturen naar [email protected]

Je ziet De Aftrap elke vrijdagavond om 18.15 / 20.15 / 22.15 uur op tv. Klik voor alle afleveringen van De Aftrap op deze link: nhnieuws.nl/de-aftrap

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]