Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Kleine kringloop moest door lockdown omdenken: "Ineens 4.000 klanten erbij"

17 december 2021, 21.00 uur · Aangepast 18 december 2021, 09.24 uur · Door Mark Arents

Kringloopwinkel Sam Sam kleurt al zo'n 22 jaar de Hilvertsweg in Hilversum. Toch leek de lockdown rond de kerst vorig jaar de strop te worden voor de winkel van Karin Hunting. "Alles was klaar voor de kerst en toen moest de winkel dicht. Mijn dochter vroeg toen: moet ik Instagram voor je aanmaken?"

Sam Sam bestaat nog dankzij Instagram-idee - NH Nieuws

Dat bleek een onverwacht succes. "We hebben nu ruim 4.000 volgers, eigenlijk 4.000 klanten erbij", vertelt Karin trots. Via de pagina kunnen mensen namelijk ook reageren als ze een product willen hebben. "Dan reserveren we iets voor een klant, of sturen we het op."

Het succes van de pagina schuilt volgens Karin in de video's die ze plaatsen. "Ik doe de gekste dingen, eigenlijk alles wat m'n dochter bedenkt. Zij vist de parels uit de winkel en weet de juiste mensen ervoor te vinden."

Bekijk hieronder een Insta-post van Sam Sam. Tekst loopt door onder video.

Volgens Karin kijken volgers van hun kanaal wel eens gek op als ze de winkel eens in het echt bekijken. "Ze kunnen zich dan niet voorstellen wat hier allemaal ligt. Schrikken is niet het juiste woord, meer van hoe kan het, hoe kan je nou zoveel spullen hebben. Van mij mag er nog meer bij: elk hoekje moet benut worden."

Vertrouwde formule

Een mentaliteit waarmee Karin al ruim twintig jaar haar kringloop runt, maar die pas sinds kort bij veel jongeren aanslaat. "Ik vind het al jaren zonde dat we zoveel weggooien en zoveel opnieuw produceren. Ooit moet dat eens ophouden." Maar met die vertrouwde formule heeft ze dus nog altijd succes. "We hebben nu zelfs klanten uit België, dat zijn de dingetjes waarvoor je het doet."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]