Ga naar Content

Heerhugowaard krijgt 4,6 miljoen voor versnelde woningbouw Westpoort en De Scheg

Gemeente Heerhugowaard krijgt 4,6 miljoen euro subsidie van het Rijk zodat versneld kan worden gestart met de bouw van woningen in Westpoort en De Scheg. Het geld kan worden gebruikt voor zo'n 745 woningen, duizend vierkante meter aan commerciële ruimte en de benodigde infrastructuur en voorzieningen.

Heerhugowaard van boven - Foto: Google Earth

Westpoort is het terrein tussen het spoor en de Westtangent, waar ooit het ziekenhuis had moeten komen. De Scheg ligt aan de andere kant van het spoor en zal op termijn verbonden worden met Westpoort.

Van de nog te bouwen woningen moet 69 procent bestaan uit 'betaalbare woningen'. Dat zijn sociale huurwoningen tot 752 euro per maand (maximale huurgrens voor sociale huur in 2021), huurwoningen tot 1.000 euro per maand en koopwoningen met een maximumprijs van de Nationale Hypotheek Garantie-grens. In 2021 is dit bedrag vastgesteld op 325.000 euro. 

In samenspraak met de gebiedsontwikkelaar worden de plannen voor woningbouw, commerciële ruimte, infrastructuur en voorzieningen op Westpoort en De Scheg verder uitgewerkt. Naar verwachting starten de eerste werkzaamheden eind 2023.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]