Ga naar Content

KNVB-beker: Ajax vergeet monsterscore te maken tegen amateurs van Barendrecht

Met speels gemak heeft Ajax de achtste finales van de KNVB-beker gehaald. In de Johan Cruijff Arena werd derde divisionist Barendrecht met 4-0 verslagen. Daarmee was de bekerhouder heel lief voor de amateurvoetballers, want er werden veel kansen om zeep geholpen.

Danilo maakte twee doelpunten tegen Barendrecht - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Barendrecht hield negen minuten het doel schoon. Basisdebutant Kenneth Taylor slechtte de muur op aangeven van Devyne Rensch. De middenvelder nam na een combinatie door het centrum aan met rechts en scoorde met links.

'Slechts' 2-0 bij rust

Het leek toen even richting een monsterscore te gaan, want twee minuten later was het al 2-0. Mohamed Daramy speelde een paar verdedigers uit en versierde een strafschop. Spits Danilo benutte het buitenkansje door de bal rustig in de rechterhoek te schuiven.

Vervolgens duurde het even totdat Ajax verder ging met doelpunten maken. Dat had er vooral mee te maken dat David Neres en Victor Jensen hun vizier niet op scherp hadden staan. Pas vlak na rust werd het 3-0 toen Davy Klaassen met een slim balletje Danilo bediende. De Braziliaan bleef rustig en schoof binnen. Vlak daarvoor wist Barendrecht ook te scoren, maar het feestje ging niet door vanwege buitenspel.

Drie debutanten

Op dat moment stond debutant Youri Regeer al binnen de lijnen. De aanvoerder van Jong Ajax viel aan het begin van de tweede helft in voor Lisandro Martínez, die als enige ook afgelopen zondag tegen AZ (1-2) in de basis stond. Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson (beiden 17) maakten daarna ook hun eerste minuten in Ajax 1. Hlynsson luisterde zijn debuut op met een doelpunt. Hij schoot keihard in de kruising, nadat Ajax de tweede strafschop van de avond kreeg.

Zaterdag is de loting voor de achtste finales van de KNVB-beker. Zondag speelt Ajax in de eredivisie de Klassieker tegen Feyenoord, dat vanavond werd uitgeschakeld na verlenging door FC Twente.

Opstelling Ajax: Onana; Rensch, Schuurs, Martínez (Regeer/46), Tagliafico; Klaassen (Hlynsson/81), Taylor, Jensen (Ünüvar/61); Neres, Danilo, Daramy (Van Axel Dongen/75)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]