Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Trendwatcher Vincent Everts tijdens livestream in eigen woning overvallen

15 december 2021, 18.25 uur · Aangepast 15 december 2021, 20.20 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Trendwatcher Vincent Everts is aan het begin van de avond het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Dat gebeurde in zijn eigen woning in Amsterdam Nieuw-West, terwijl hij te zien was in een livestream over de coronacrisis met Maurice de Hond.

De overval vond rond 17.20 uur plaats. Te zien is dat Everts opstaat en tegen een van de overvallers 'ik heb helemaal geen Bitcoin' zegt. "Ik ben in de uitzending en er loopt hier iemand met een...", zegt hij daarna. Vervolgens gaat het beeld op zwart. 

Pistool

Na een aantal minuten komt Everts terug. "Ik zat gewoon met jullie te praten, drie jongens kwamen binnen, die trokken allemaal camera's weg, die hielden een pistool op mijn hoofd en zeiden, 'Bitcoin, Bitcoin'. En ze waren binnengelaten omdat ze net deden alsof ze een pakketje hadden."

Everts vertelt dat ze ook zijn kinderen hebben bedreigd. "Op een gegeven moment werd ik zo pissig dat ik zei, schiet maar als je dat wil, en op een gegeven moment, ik was duidelijk niet van plan om mee te werken.... toen zijn ze weggerend. We hebben 112 gebeld en de politie komt nu."

Signalementen

De politie heeft de signalementen van de daders inmiddels via Burgernet verspreid. Het gaat om mannen van 17 tot 19 jaar oud, van wie één een DHL-jas droeg. De drie hadden mondkapjes op. Wie ze ziet, wordt gevraagd 112 te bellen.

Bij de woning staan inmiddels meerdere politiewagens. Everts noemt de overval in de livestream te bizar voor woorden. "Het is echt angstaanjagend. Ik heb wel eens vaker gehoord dat er overvallen worden gepleegd vanwege Bitcoins, maar het is echt onzin, net alsof je een bankrekening wil overvallen."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]