Start van hoofdcontent

Sport

nl

Karateka Lynn Snel overwint met historisch WK-brons 'mentaal mijnenveld'

14 december 2021, 07.00 uur · Aangepast 14 december 2021, 10.34 uur · Door Thomas Brood

Karateka Lynn Snel pakte onlangs een historische bronzen plak op het WK. Voor het eerst in zeventien jaar was er weer een Nederlandse vrouw die voor eremetaal zorgde. Dit deed ze ondanks een hopeloze voorbereiding op het toernooi.

Een "mijnenveld" als voorbereiding toch WK brons voor karateka Snel - NH Nieuws

Twee weken voor het WK testte de Zaandamse positief op corona. Op het allerlaatste moment testte ze weer negatief en kon ze naar het WK in Dubai. "Mentaal was het bizar", blikt Snel terug. Toen ze het vliegtuig instapte moest ze nog op gewicht komen. "Ik stapte het vliegtuig wel in met twijfel of ik het ging halen", vertelt de karateka.

"Mentaal was het bizar"

karateka lynn snel

Uiteindelijk wist ze toch historisch brons te pakken. "Ik had geen angst om te verliezen. Ik had corona en de weging overwonnen", aldus Snel. Haar clubtrainer Nabil Ou-Aissa denkt zelfs dat al die gebeurtenissen voor het WK de karateka hebben geholpen. "Die turbulente voorbereiding was een soort van katalysator met al die mentale mijnenvelden", aldus Ou-Aissa.

Zelf de kosten dragen

Om de kosten van het karate te bekostigen werkt de Noord-Hollandse ook nog 20 uur per week in een sportcentrum. Ook moet ze zelf sponsoren werven. "Ik hoop echt dat deze plak iets verandert en dat ik minder kan gaan werken. Nu vecht ik tegen full-timers en daar win ik van. Wat nou als ik ook een full-timer kan zijn en mij niet druk hoef te maken over geld dat ik moeten binnenslepen?, vertelt Snel.

"Wat nou als ik ook een full-timer kan zijn en mij niet druk hoef te maken over geld dat ik moeten binnenslepen"

karateka lynn snel

Karateka Lynn Snel moet veel kosten zelf dragen - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]