Ga naar Content

De Peiling: ik houd mij tijdens de kerst aan het maximum aantal bezoekers van vier

Het dringende advies om maximaal vier mensen thuis te ontvangen blijft. Ook met de kerstdagen. Dat melden Haagse bronnen tegen de NOS. Dat betekent geen grootschalig kerstdiner thuis. Ook de avondlockdown wordt nog met zeker drie weken verlengd. 

Foto: Adobe Stock

Horeca, sportscholen en niet-essentiële winkels moeten tot minstens begin januari om 17.00 uur de deuren sluiten. Verder blijft het dringende advies om maximaal vier mensen thuis te ontvangen, ook met de feestdagen.

Dat is volgens bronnen de uitkomst van het Catshuisoverleg tussen experts en het demissionair kabinet. Hoewel de afgelopen week het aantal nieuwe coronabesmettingen afnam, blijft de druk op de zorg hoog. Daarom zijn versoepelingen volgens het demissionaire kabinet niet verstandig. De huidige coronamaatregelen zouden dit weekend aflopen, maar worden nu in elk geval verlengd tot aan het weekeinde van 8 januari.

Geen versoepeling met de kerstdagen

Eerst werd nog getwijfeld over een versoepeling van de bezoekersregeling voor de kerstdagen, maar daar is dus geen sprake van. De verlenging van de maatregelen zal morgenavond officieel bekend worden gemaakt tijdens een persconferentie van het demissionair kabinet.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].