Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Vijf vluchtelingen gevonden in laadruimte van vrachtwagen in Weesp

7 december 2021, 15.47 uur · Aangepast 7 december 2021, 16.56 uur · Door Sjoerd Stoop

De politie heeft vanmiddag in Weesp vijf vluchtelingen gevonden in de laadruimte van een vrachtwagen. De vijf werden ontdekt nadat de vrachtwagenchauffeur geklop in zijn cabine hoorde en argwaan kreeg. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws.

Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

De chauffeur belde na het geklop te hebben gehoord meteen met de politie en de brandweer. De politie heeft de laadruimte van de vrachtwagen daarna geopend en trof de vijf verstekelingen aan. 

Het lijkt er op dat de aangetroffen vluchtelingen in goede gezondheid verkeren. Volgens een woordvoerder van de politie waren ze aanspreekbaar. De vijf zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor, ook met de vrachtwagenchauffeur wordt nog gesproken. 

Vrachtwagen uit Frankrijk

De vrachtwagen was onderweg naar Weesp om een lading te lossen en komt volgens de politie uit Frankrijk, wel heeft de vrachtwagen een Bulgaars kenteken. De politie acht de kans aannemelijk dat de vluchtelingen daar in de vrachtwagen zijn gestapt. Ze hebben vermoedelijk veertien uur in de laadruimte gezeten. 

De politie vermoedt dat de vluchtelingen afkomstig zijn uit Iran. Of zeker weet de politie dat nog niet omdat de vijf geen identiteitspapieren bij zich hebben.

Er wordt aan de Bloemendalerweg in Weesp nog verder onderzoek gedaan door de politie.  

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]