Ga naar Content

Eerste paal geslagen: sportclub Muiden krijgt na jaren onzekerheid haar sporthal

Na jaren wachten gaat het er nu echt van komen: Muiden krijgt een gloednieuwe sporthal. Gisteren is de eerste paal geslagen, de bouw van de sporthal gaat ongeveer een jaar duren. Sportclub SC Muiden kan daarmee voorzichtig - na vele jaren van onzekerheid - gaan warmlopen voor haar gloednieuwe onderkomen. 

Foto: Bob Awick

Muiden zat zonder sporthal na de sloop van de oude sporthal aan de Korte Muiderweg zeven jaar geleden. De nieuwe sporthal komt op het nieuwe sportpark Bredius, aan de rand van Muiden, en heeft straks plek voor zowel sportverenigingen als scholen. 

De sporthal heeft straks twee verdiepingen. De daadwerkelijke zaal komt op de eerste verdieping, daaronder komen de kleedkamers en de kantine. "We investeren hiermee echt in iets moois, niet alleen voor Muiden, maar voor alle sporters in onze gemeente, waar sterk behoefte aan is en waar jong en oud jaren van kan genieten. Een moderne en duurzame sporthal waar straks iedereen terecht kan", zeggen wethouders Alexander Luijten en Jorrit Eijbersen, die de eerste paal mochten slaan. 

Onderkomen voor SC Muiden

De komst van de sporthal betekent vooral voor sportclub SC Muiden een einde aan jarenlange onzekerheid. De club moest enkele jaren geleden tot haar grote verdriet wijken voor de nieuwbouwwijk De Krijgsman. Dat leverde een paar felle protesten op en leidde er toe dat de club ongeveer de helft van haar leden kwijtraakte. 

De club streek vier jaar geleden neer op het nieuwe sportpark Bredius - op hemelsbreed enkele tientallen meters van het oude onderkomen - maar heeft lang moeten wachten op een echt nieuw clubgebouw.

Met vereende krachten bouwden echte clubleden er eerst een clubhuis van een oude strandtent. De gemeente legde er vier velden aan. Straks staat er dus een echt onderkomen waar SC Muiden de hoofdgebruiker van wordt.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]