Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Van lang gekoesterd debuut tot rode kaart voor AZ'er Taabouni

7 december 2021, 11.00 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Het leven van een voetballer kan heel mooi zijn, maar ook weleens wat minder leuk. Dat ondervond Mohamed Taabouni in twee dagen tijd. Zondag eindelijk zijn gedroomde competitiedebuut voor de hoofdmacht, maar een dag later kreeg hij rood bij Jong AZ. We spraken met de 19-jarige Haarlemmer over beide momenten.

Mohamed Taabouni over z'n rode kaart - NH Nieuws

Bekerdebuut

Taabouni debuteerde in december 2019 al voor het eerste elftal van AZ. Een kwartier voor tijd viel hij in tijdens de bekerwedstrijd thuis tegen Groene Ster. Daarna bleef het heel lang stil rond hem, tot afgelopen zondag tegen Sparta.

Tekst loopt door onder de video.

Mohamed Taabouni over z'n competitiedebuut - NH Nieuws

Taabouni viel tegen de Rotterdammers in de 86e minuut in voor Jesper Karlsson. Verder kwam hij dit seizoen achttien keer uit voor Jong AZ, maar scoorde nog niet. Vrijdag gaat Taabouni met Jong AZ op bezoek bij ADO Den Haag.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]