Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Ploeggenoten Van Breda en Slik gaan strijden om Europese titel strandracen

7 december 2021, 07.00 uur · Door Thomas Brood

Ivar Slik uit Bergen verdedigt aanstaande zondag zijn Europese titel strandracen in het Franse Duinkerken. Eén van de grote uitdagers is ploeggenoot Rick van Breda uit 't Zand.

Rick van Breda en Ivar Slik gaan voor Europese titel - NH Nieuws

Ivar Slik won op het laatste EK de gouden medaille. Zijn ploeggenoot van ABLOC Rick van Breda werd toen derde na mooi ploegenspel van de Noord-Hollanders. "Ik merk nu dat een derde plek niet goed genoeg is. Ik ga heel hard rijden en dan kom ik solo over de finish", aldus een zelfverzekerde Rick van Breda. "Ik ben regerend Europees kampioen en er zullen veel mensen naar mij gaan kijken. Een titel pakken is moeilijk, maar een titel verlengen is nog moeilijker", is Ivar Slik voorzichtiger.

Quote

"Een titel pakken is moeilijk, maar een titel verlengen is nog moeilijker"

strandracer ivar slik

Het EK strandracen wordt weer gehouden in het Franse Duinkerken op het zelfde parcours als de laatste editie. De Belg Timothy Dupont  werd toen 'geflikt' door Slik en Van Breda. Slik nam in de laatste ronde een kortere route waardoor hij goud wist te pakken.  "Schitterend. Ze worden gewoon een oor aangenaaid. Mooi dat je zo de wedstrijd weet te winnen", blikt Van Breda terug.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]