Ploeggenoten Van Breda en Slik gaan strijden om Europese titel strandracen

Ivar Slik uit Bergen verdedigt aanstaande zondag zijn Europese titel strandracen in het Franse Duinkerken. Eén van de grote uitdagers is ploeggenoot Rick van Breda uit 't Zand.

Rick van Breda en Ivar Slik gaan voor Europese titel - NH Nieuws

Ivar Slik won op het laatste EK de gouden medaille. Zijn ploeggenoot van ABLOC Rick van Breda werd toen derde na mooi ploegenspel van de Noord-Hollanders. "Ik merk nu dat een derde plek niet goed genoeg is. Ik ga heel hard rijden en dan kom ik solo over de finish", aldus een zelfverzekerde Rick van Breda. "Ik ben regerend Europees kampioen en er zullen veel mensen naar mij gaan kijken. Een titel pakken is moeilijk, maar een titel verlengen is nog moeilijker", is Ivar Slik voorzichtiger.

"Een titel pakken is moeilijk, maar een titel verlengen is nog moeilijker"

strandracer ivar slik

Het EK strandracen wordt weer gehouden in het Franse Duinkerken op het zelfde parcours als de laatste editie. De Belg Timothy Dupont  werd toen 'geflikt' door Slik en Van Breda. Slik nam in de laatste ronde een kortere route waardoor hij goud wist te pakken.  "Schitterend. Ze worden gewoon een oor aangenaaid. Mooi dat je zo de wedstrijd weet te winnen", blikt Van Breda terug.