Ga naar Content

Hilversums stadsparkje wordt verplaatst naar andere kant van het spoor

Het Hilversumse stadsparkje De Kwekerij heeft voor zeker vijf jaar een ander onderkomen: het parkje verhuist van de ene kant van het spoor naar de andere kant van het spoor en staat vanaf volgend voorjaar op het Oosterspoorplein. 

Foto: De Kwekerij

Het Hilversumse stadsparkje moet vertrekken, omdat het stationsplein op de schop gaat. Dat was geen verrassing: toen het parkje een jaar geleden neerstreek voor het station, was al bekend dat het tijdelijk was. 

Toch is de 'groene hotspot' zo goed bevallen dat Hilversum het dolgraag wil behouden. Er werd de afgelopen maanden daarom volop gezocht naar een andere plek. 

Die andere plek is nu dus gevonden op het Oosterspoorplein. Het stadsparkje, waar nu onder meer een jeu-de-boulesbaan en een koffietent zitten, verhuist volgend voorjaar en blijft er voor zeker vijf jaar staan. Dat bekent niet alleen dat het stadsparkje blijft bestaan, maar volgens de gemeente ook dat het Oosterspoorplein aantrekkelijker, groener en veiliger wordt. 

Andere ondernemers

Nu het stadsparkje blijft, wordt er ook gekeken naar nieuwe ondernemers die een plekje in De Kwekerij willen opvullen. Hilversum Marketing gaat daar naar op zoek. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]