Ga naar Content

Amateurs 'in afgeslankte vorm' op schaaktoernooi van Tata Steel

Amateurschakers mogen vanwege corona slechts 'in afgeslankte vorm' meedoen aan  de komende editie van Tata Steel Chess. Wat dat in de praktijk precies betekent, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de organisatie zegt dat het deelnemers veld 'iets gereduceerd' zal worden. "Er zal best nog een redelijk aantal amateurs kunnen schaken." Vorig jaar werd Tata Steel Chess voor de amateurs in zijn geheel afgelast. Het toernooi is voor de Nederlandse amateurs het hoogtepunt van het jaar. Ze komen uit alle uithoeken van het land om mee te doen in Wijk aan Zee. 

Het Tata Steel-schaaktoernooi toen van corona nog geen sprake was - Foto:

Het toernooi voor de grootmeesters gaat wel door. Nederland wordt daarin vertegenwoordigd door Anish Giri (nummer 7 van de wereld) en Jorden van Foreest, de winnaar van vorig jaar. Ook Magnus Carlsen (nummer één van de wereld) is weer van de partij.

Net als een jaar geleden gaan de grootmeesters dit jaar niet 'on tour.' De laatste edities speelden de schakers twee dagen op een andere locatie, maar corona maakt dat opnieuw onmogelijk. 

Het toernooi wordt gehouden van 14 tot 30 januari 2022. Plaats van handeling is traditiegetrouw sporthal De Moriaan in Wijk aan Zee. 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]