Ga naar Content

Stef (20) en bemanning marineschip net op tijd terug voor pakjesavond na maanden op zee

De twintigjarige matroos Stef Goedendorp is na zeven maanden op marineschip Zr.Ms. Evertsen weer terug in Nederland. Vanochtend was Den Helder de laatste haven van de reis, waar de bemanning hun familie, net op tijd voor pakjesavond, weer in de armen kon sluiten. 

Foto: Niels van Steijn / NH Nieuws

"Ik ben superblij dat ik weer terug ben, ik kan niet wachten tot ik ze weer kan zien", vertelt Stef aan NH Nieuws. De reis bracht de bemanning naar twaalf verschillende landen, waaronder Oekraïne, Japan en India. "Ik heb me erg vermaakt en we hebben, ondanks corona, toch nog wat van de wereld kunnen zien", aldus Stef. 

"Prachtig toch, ruim 6,5 maand weg geweest. De eerste reis, daar ben je toch trots op?"

Vader Stef Groenendorp

Bij de hereniging met zijn familie vloeien de tranen rijkelijk. Zijn vader vertelt met natte ogen: "Prachtig toch, ruim zeseneenhalve maand weg geweest. De eerste reis, daar ben je toch trots op?"

Tekst gaat verder onder video.

Stef (20) en bemanning marineschip net op tijd voor pakjesavond terug na 7 maanden op zee - NH Nieuws

Het schip voer als onderdeel van de zogeheten 'UK Carrier Strike Group' en vertrok in mei vanuit het Verenigd Koninkrijk. Zr.Ms. Evertsen stond onder Brits commando en fungeerde als luchtverdedigingsfregat. Onderweg oefende de bemanning met partnerlanden, ondersteunde operaties en waren er diplomatieke activiteiten tijdens havenbezoeken.

Naast de hereniging met de families, voltrok zich ook een huwelijksaanzoek. Kijk hieronder naar de beelden. 

Huwelijksaanzoek Den Helder - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]