Start van hoofdcontent

Schiphol

NL
V

18 mensen besmet met Omikronvariant op 'beruchte' vluchten vanuit Zuid-Afrika

4 december 2021, 10.47 uur · Aangepast 4 december 2021, 11.20 uur · Door Niels van Steijn

Van de 61 besmette passagiers op de twee KLM-vluchten uit Zuid-Afrika, is bij 18 mensen de Omikronvariant vastgesteld. Dat meldt het RIVM zojuist. De tientallen passagiers werden na hun aankomst in quarantaine geplaatst in het Ramada Hotel in Badhoevedorp.

VLN Nieuws & Doron Sajet / NH Nieuws

"De mensen bij wie de Omikronvariant werd vastgesteld mogen, zolang zij geen klachten hebben, vandaag uit quarantaine. Voor de mensen die nog wél klachten hebben en dus niet mogen reizen wordt in overleg met de GGD Kennemerland en het land van de eindbestemming een veilige oplossing gezocht", aldus het RIVM. 

Quarantainehotel

De ruim 600 passagiers op de twee KLM-vluchten uit Zuid-Afrika werden ruim een week geleden getest, 61 van hen waren besmet met het coronavirus en zijn naar het 'quarantainehotel' in Badhoevedorp gebracht

Een dag later 'ontsnapte' een Spaans/Portugees echtpaar uit het hotel. Het tweetal wilde het vliegtuig nemen naar Spanje. De Koninklijke Marechaussee heeft hen vervolgens uit het toestel gehaald en naar een ziekenhuis in Groningse Haren gebracht, waar het stel gedwongen in isolatie werd geplaatst. 

Juridische stappen

Het stel was niet te spreken over de omstandigheden in het ziekenhuis in Haren en overweegt nu juridische stappen te nemen. Daarnaast eiste een groep passagiers uit Zuid-Afrika excuses en compensatie van Schiphol, KLM en GGD Kennemerland voor het handelen na het landen van de vlucht.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]