Ga naar Content

Rotterdammer (37) langer vast voor fatale woningoverval Berkhout

De tweede verdachte, die mogelijk betrokken is bij de moord op Sjaak Groot (72) afgelopen juni, blijft zeker nog twee weken vastzitten. Groot moest het met de dood bekopen toen een bende zijn woning wilde overvallen. 

Het pop-up bureau in Berkhout | Het onderzoek in de woning van Groot - Foto: NH Nieuws

Eerder deze week hield de politie de 37-jarige Rotterdammer aan in zijn woning. Er wordt nog onderzocht wat zijn betrokkenheid is bij de dood van de Berkhouter.

Op 14 juni werd Sjaak Groot dood in zijn woning aangetroffen. Die nacht drongen overvallers zijn huis binnen en probeerden hem te overmeesteren. Uit onderzoek van de politie blijkt dat Groot dat niet zomaar liet gebeuren en zich verzette, waarna één van de overvallers een schot loste. Hij overleed ter plekke.

Bende actief

Begin november werd er al een 27-jarige Alkmaarder opgepakt voor de moord op Groot. Hij zit nog altijd vast. De politie onderzoekt momenteel de betrokkenheid van het tweetal bij de fatale overval.

Ook wordt er gekeken of ze iets te maken hebben met eerdere woningovervallen in de regio. Zo heeft een bende bestaande uit jongeren, in wisselende samenstelling, meerdere overvallen op woningen gepleegd in het gebied tussen Alkmaar en Hoorn. De groep heeft het vooral gemunt op contant geld. 

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]