Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Ajax met speels gemak langs Willem II

2 december 2021, 21.05 uur · Aangepast 3 december 2021, 14.56 uur · Door Thomas Brood

Ajax heeft heel eenvoudig met 5-0 van Willem II gewonnen. Na minder dan 25 minuten stonden de Amsterdammers al met 3-0 voor en was het duel feitelijk beslist. Door de zege is de druk opgevoerd op concurrenten Feyenoord en PSV, die dit weekend in actie komen.

Antony viert zijn goal - Pro Shots / Jasper Ruhe

Na vijf minuten spelen was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Ryan Gravenberch. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. Tien minuten later was het wel raak. Met een prachtig schot van buiten de zestien schoot Antony raak. Even later tikte Lisandro Martinez een afvallende bal raak vanuit een corner. In de achttiende minuut was het Antony met zijn tweede van de avond en zo was het duel binnen 25 minuten beslist.

Opvallend was dat de 4-0 van Haller na een ingreep van de VAR werd afgekeurd. Scheidsrechter Edwin van de Graaf kwam terug op zijn beslissing de treffer toe te kennen, nadat hij door de videoscheidsrechter naar het beeldscherm was geroepen. De beslissing zorgde voor veel discussie. De spits stond buitenspel maar kreeg de bal via een speler van Willem II in bezit. 

Dusan TAdic in actie - Pro Shots / Jasper Ruhe

Met de handrem

In de tweede helft was er weinig te beleven. Het duurde tot de 71e minuut dat er weer wat te juichen viel voor de Amsterdammers. Davy Klaassen kopte keurig raak op aangeven van Gravenberch. De laatste treffer van de avond kwam van de voet van invaller Danilo die makkelijk binnentikte.

Ajax incasseerde voor het zevende eredivisieduel op rij geen tegentreffer. De laatste keer dat dat gebeurde was in 1997.

Remko Pasveer hield weer de nul - Pro Shots / Erik Pasman

Aanstaande dinsdag komt Ajax weer in actie. Dan spelen de Amsterdammers thuis tegen Sporting Portugal in de Champions League. 

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui (Rensch/60), Timber (Schuurs/74), Martinez, Blind; Alvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony (Berghuis/60), Haller (Danilo/74), Tadic (Neres/83)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]