Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Nachttrein rijdt twee jaar langer, tot 2025 kan je 's nachts thuiskomen

1 december 2021, 17.00 uur · Aangepast 2 december 2021, 20.16 uur · Door Michael van der Putten

Het college in de gemeente Haarlem heeft besloten dat de nachttrein tussen Haarlem en Amsterdam twee jaar langer zal rijden. Ondanks dat de trein nu vanwege corona niet rijdt, is de verwachting dat er weer genoeg mensen gebruik van zullen maken.

NS

De nachttrein rijdt sinds 2017 tussen de hoofdstad en Haarlem. Tot 2019 reed er één keer per nacht een trein heen en weer, daarna zijn dat twee heen- en terugritten per nacht geworden. Vanaf Haarlem gaat de laatste om 3.15 uur, vanuit Amsterdam vertrekt de laatste om 03.50 uur.

350 reizigers

Voordat de verbinding stil kwam te liggen, werd er volgens een evaluatie van de NS ‘goed gebruikgemaakt van de verbinding’. Van Amsterdam naar Haarlem zitten er gemiddeld 135 mensen in de nachttrein, op weg naar de hoofdstad zijn dat er gemiddeld 40. Over de hele nacht genomen zijn er zo’n 350 reizigers die de trein gebruiken.

Vanwege corona ligt het nachtelijke traject momenteel volledig stil. De NS verwacht dat de hoeveelheid reizigers weer snel zal toenemen, maar dan moeten wel eerst de nachthoreca en disco’s weer open.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]