Ga naar Content

Extra druk op inhaalwedstrijd van AZ tegen Fortuna Sittard: "We moéten winnen"

Voor AZ wacht morgenavond een inhaalduel met Fortuna Sittard. De Limburgers staan op de voorlaatste plek in de eredivisie, dus AZ-trainer Pascal Jansen is duidelijk. "We moéten deze wedstrijd winnen."

"We moeten deze wedstrijd winnen" - NH Nieuws

Voor AZ, dat teleurstellend twaalfde staat, dus opnieuw een midweekse wedstrijd. "We zijn het gewend en Fortuna mogelijk wat minder", zegt Jansen. "We spelen graag veel wedstrijden, dus het past prima. Het zal moeten blijken of het in ons voordeel is."

Vanwege de slechte weersomstandigheden heeft AZ de afgelopen twee dagen in de eigen hal op sportpark Kalverhoek getraind. Jelle Duin liep op één van die trainingen een blessure op. "Hij heeft een momentje gehad met zijn knie. Vanmiddag volgt er nog een onderzoek, maar hij is er morgen niet bij. Daarom hebben we Yusuf Barasi bij de selectie gehaald", aldus Jansen.

Tekst loopt verder onder de video.

5-3-2 blijft een optie voor Pascal Jansen - NH Nieuws

Ook Hakon Evjen is er niet bij tegen Fortuna Sittard. Hij viel tegen Jablonec uit met een enkelblessure. Jansen: "Het gaat iets beter. Gezien de aard van de overtreding is dat iets waar we heel blij mee zijn. Zoals er het nu naar uitziet, is hij niet voor langere tijd uitgeschakeld."

AZ - Fortuna Sittard begint morgenavond om kwart voor zeven. Het duel is rechtstreeks te volgen via ons Twitteraccount @NHSport_ en na afloop verschijnen interviews op al onze kanalen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]