Ga naar Content

Zonnende zeehond poseert als fotomodel op Castricums strand

Een zeehond die lijkt te genieten van de aandacht. Boswachter Dario Duijves van PWN trof deze badgast afgelopen zondag aan op het strand bij Castricum. Het blijkt om een dier te gaan dat al eerder contact heeft gehad met mensen: vandaar de rust waarmee hij zich liet fotograferen.

De zeehond op het strand bij Castricum - Foto: Dario Duijves

Dario hoorde zondag, toen hij aan het werk was in de duinen, van een bezoeker dat er een zeehond op het strand zou liggen bij strandpaal 46. Toen hij daar aankwam was er in de verste verte geen zeehond te bekennen.

Ook bij het strandplateau van Castricum was er niets te zien. "Na de lunch gingen we paddenstoelen zoeken in de zeereep bij Heemskerk, de zeehond allang weer vergeten. We kwamen enkele specifieke zeereeppaddenstoelen tegen. Opeens zag ik iets op het strand liggen. Zou het de zeehond zijn? We liepen het strand op en ja hoor, daar lag deze zeehond. Een jong dier want het had nog veel dons."

Fotogenieke zeehond

Het dier liet zich heel goed bekijken en fotograferen, wat de boswachter met veel strandervaring zelf niet vaak heeft meegemaakt. "Tussen zijn tenen had hij een blauwe chip van het zeehondencentrum. Dit verklaarde ook waarom hij zo mak was, waarschijnlijk met de hand grootgebracht, dus goed gewend aan mensen."

"We belden met het zeehondencentrum Pieterburen. Zij hadden ondertussen ook al naar deze zeehond gekeken en vroegen ons om wat foto's te sturen. Ze lieten weten dat het dier er gewoon goed uitzag. Na nog een aantal strandbezoekers gesproken te hebben, die ook bleven kijken, vervolgden wij onze weg in de zeereep. Voor mij voelde deze ontmoeting net alsof we even vakantie hadden." 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]