Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Drie bestuursleden SP Amsterdam stappen op

30 november 2021, 19.40 uur · Door AT5/NH Amsterdam

SP-bestuursleden Luc Wiegers, Niels van Leenen, en Ivar Kracht stappen op uit het bestuur van de Amsterdamse afdeling van de partij. De drie nemen het besluit vanwege "een sektarische geest die kritiek wil uitbannen" binnen de partij. 

Volgens de drie is een recent voorbeeld hiervan de keuze geweest om geen sprekers en moties vanuit afdelingen toe te staan op het aankomende landelijke congres. "Dit laat zien dat er niet alleen geen kritiek mag zijn in de ogen van het electoraat. Ook moet elke mogelijkheid om kritiek überhaupt intern te overwegen geweerd worden", schrijven de drie in een verklaring. 

Onrust in de partij

Met het opstappen van de drie bestuursleden en de verhuizing van afdelingsvoorzitter Meta Meijer, bestaat het bestuur van de partij straks nog maar uit vijf leden. Zij zijn verantwoordelijk voor het partijprogramma en de lijst richting de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Het is al langer onrustig in de partij. Eerder dit jaar nam de SP afscheid van zijn jongerenafdeling Rood, waar de drie opgestapte bestuursleden altijd lid van zijn geweest. Ook stopte de nieuw verkozen lijsttrekker Tiers Bakker al snel, na een kwestie over zijn woonsituatie. 

Het bestuur van de SP was niet beschikbaar voor comentaar op het vertrek van de drie bestuursleden. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]