Start van hoofdcontent

Schiphol

NL
V

Spaans stel dat 'ontsnapte' uit quarantaine vrijgelaten

30 november 2021, 18.52 uur · Aangepast 30 november 2021, 19.11 uur · Door Redactie

Het Spaanse stel dat flinke commotie veroorzaakte door te 'ontsnappen' uit het quarantainehotel in Badhoevedorp nadat een van hen positief was getest op corona, is vrijgelaten. Dat meldt RTL Nieuws. 

Het Ramada Hotel Schiphol Airport in Badhoevedorp - NH Nieuws / Doron Sajet

Gisteren vertelde de vrouw al aan RTL dat ze vermoedde dat haar test vals positief was en dat ze al meerdere keren had gevraagd om een nieuwe test. Een nieuwe PCR-test bleek inderdaad negatief.

Het koppel, Carolina Pimenta en haar vriend Andrés Sanz, werd op Schiphol getest nadat hun vlucht van Johannesburg naar Amsterdam was geland. Pimenta testte positief, waarop ze in quarantaine moesten. Het stel werd overgebracht naar een quarantainehotel, het Ramada in Badhoevedorp, waar ze naar eigen zeggen weinig informatie kregen over de situatie. 

Zelftesten

Het stel vertelde gisteren tegen RTL Nieuws dat ze meerdere zelftests hadden gedaan, die allemaal negatief waren. Pimento, die zelf wetenschapper is, vermoedde dat haar test op Schiphol een vals positief had getoond. Het stel verliet het hotel in Badhoevedorp, naar eigen zeggen niet gehinderd door politie of GGD-medewerkers. Ze werden uiteindelijk in een vliegtuig dat op het punt van opstijgen stond richting Spanje gearresteerd door de Marechaussee.

De twee werden overgebracht naar een ziekenhuis in Haren, vlakbij Groningen. Ook daar zijn ze naar eigen zeggen slecht behandeld, en kregen ze weinig informatie. Vandaag bleek een nieuwe PCR-test dus inderdaad negatief. Het stel is daarop vrijgelaten, volgens het OM omdat de negatieve test ervoor zorgt dat het stel niet meer aan de eisen voor gedwongen isolatie voldoet. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]