Ga naar Content

Opgeknapte vogelkijkhut 'Boetje van onze Kees' afgebrand: "Voor ons een hele klap"

De vogelkijkhut 'Boetje van onze Kees' bij het Castricumse Hoefijzermeer is vannacht compleet door brand verwoest. De uitgebrande resten werden op dinsdagmorgen ontdekt. Het is niet bij deze ene brand gebleven.

Foto: Aangeleverde foto bij Castricum105

Een graafmachine van een aannemer die voor PWN in de duinen werkzaamheden verricht, ging ook in vlammen op. Ook zijn rasternetten, die werken als omheining voor de schapen, vernield. 

Gebiedsbeheerder PWN heeft aangifte gedaan en de recherche heeft sporenonderzoek in het duingebied verricht. "Voor ons is het een hele klap. Ik hoop dat het politieonderzoek ons duidelijk kan maken wat er precies gebeurd is", vertelt een PWN-woordvoerder aan NH Nieuws.

Pas vernieuwde hut

Dat het zo'n 'klap' is, komt voor een groot deel doordat de vogelkijkhut – met uitzicht op de watervogels in het Hoefijzermeer – kortgeleden helemaal is vernieuwd. Afgelopen voorjaar werd het officieel in gebruik genomen.

"In het opknappen van de hut was veel tijd gaan zitten en veel PWN-medewerkers waren erbij betrokken", zegt de woordvoerder. "Zij moeten er wel even van bijkomen." Of er een nieuwe hut zal worden neergezet, weet PWN nog niet. "Het is afgelopen nacht gebeurd, voor nu gaat alle aandacht naar het politieonderzoek. Daarna zien we weer verder."

Twee weken geleden werd er brand gesticht op de trap van de Papenberg in dit duingebied. De brandweer heeft die brand kunnen blussen, maar er is desondanks flinke schade aan de trap.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]