Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Aantal mensen met corona blijft gelijk in de regio, 1.222 besmettingen in Zaanstad

30 november 2021, 16.24 uur · Door Thyra de Groot

In de regio Zaanstreek-Waterland zijn de afgelopen week 2.618 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn dertig besmettingen meer dan twee weken geleden. In het ziekenhuis zijn 14 positief geteste personen opgenomen. De gehele regio kleurt donkerrood. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Vaccins in Koog aan de Zaan - NH Nieuws / Thyra de Groot

In de Beemster zijn naar verhouding de meeste coronagevallen geregistreerd. Daarmee is Oostzaan van de koppositie verstoten. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen week 987,8 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen week 99 personen positief zijn getest op covid-19. Dit zijn 20 besmettingen meer dan twee weken geleden.

In Purmerend zijn naar verhouding de minste coronagevallen geregistreerd. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen week 664,6 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen week 540 personen positief zijn getest op covid-19. Het aantal besmettingen is daarmee in twee weken tijd bijna gelijk gebleven.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]