Ga naar Content

Amerikaanse handballer in Volendammer dienst wil altijd anders zijn

Aboubakar Fofana speelt sinds dit seizoen voor de handballers van Volendam. De boomlange handballer uit New York krijgt vaak in zijn thuisland de standaard reactie: "What is handball ?"

De boomlange handballer Aboubakar Fofana wil dingen altijd anders doen - NH Nieuws

"Ik wil altijd dingen doen die anders zijn. Basketbal is te gewoon voor mij en daarom koos ik voor handbal", vertelt Fofana.

Familie

Al op jonge leeftijd verhuisde hij naar Frankrijk waar Fofana de afgelopen jaren speelde. Dit seizoen speelt hij voor Volendam. Inmiddels woont hij in het centrum van Amsterdam met zijn gezin. "De combinatie van handbal en familie is heel belangrijk voor mij. Ik ben een zelfverzekerde handballer, maar mijn gezin zorgt ervoor dat ik nuchter blijf", aldus Fofana.

"De combinatie van handbal en familie is heel belangrijk voor mij"

handballer aboubakar fofana

Zaterdag speelde Volendam met 22-22 gelijk tegen het Belgische Visé in de BENE-League. NH Sport maakte de bovenstaande reportage over Fofana.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]