Ga naar Content

Man (51) gooit ruit in om 's nachts te slapen in kinderdagverblijf

De politie heeft zondagavond een man (51) aangehouden die wilde overnachten in een kinderdagverblijf in IJmuiden. Hij werd op heterdaad betrapt nadat hij een ruit van de kinderopvang had ingegooid met een betonblok. Dat meldden wijkagenten op Instagram.

Partou IJmuiden - Foto: Google Maps

Volgens het bericht zou er de laatste tijd vaker iemand 's nachts in één van de kinderbedjes geslapen hebben. Daardoor was de politie zondagavond voorbereid.

Agenten pakten de man op wegens vernieling en huisvredebreuk, bevestigt een woordvoerder van de politie. Daarna mocht hij volgens het Instagrambericht 'de nacht doorbrengen op een volwassenenbed in de cel'.

Het zou gaan om het pand van Partou aan de Heerenduinweg in IJmuiden. Of de opgepakte man ook verantwoordelijk is voor de eerdere inbraken, is niet zeker.

Volgens de IJmuider Courant veroorzaakte de gebeurtenis forse schade bij de Partou-vestiging. Niet alleen de ruit moet worden vernieuwd, ook de matrassen zouden moeten worden vervangen en de boel zou extra moeten worden schoongemaakt.

De man is 's ochtends weer vrijgelaten, terwijl het onderzoek naar de incidenten  loopt.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]