Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Drie jaar cel en contactverbod voor man (53) die meisjes tijdens fotoshoot betastte

28 november 2021, 17.40 uur · Aangepast 28 november 2021, 20.12 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een 53-jarige man is tot drie jaar cel veroordeeld omdat hij met zes minderjarige en kwetsbare meisjes ontucht pleegde. De man betaalde de meisjes geld voor het doen van een fotoshoot in lingerie, die meestal eindigden in seks.

AT5 / Laurens Niezen

De man maakte foto's van de seksuele handelingen. Omdat de slachtoffers rond de 15 jaar waren, is hij ook veroordeeld voor het maken en bezitten van kinderporno. 

Een deel van de slachtoffers verbleef in een instelling voor meisjes die slachtoffer zijn van mensenhandel. De zaak kwam aan het rollen toen een van de meisjes (17 jaar) tijdens een gesprek met een begeleider zei dat ze een betaalde fotoshoot met de man had gedaan. Ze was via een ander meisje in de instelling met hem in contact gekomen. 

340 foto's 

De instelling waarschuwde de politie. Tijdens een huiszoeking bij de man trof de politie een SD-kaart met 340 foto’s van naakte meisjes. De man verklaarde dat hij er nooit op uit was geweest om seks te hebben met de slachtoffers. Bovendien zouden de meisjes steeds contact met hem hebben gezocht. Ook zou hij niet hebben geweten dat de slachtoffers in een instelling zaten en deden de slachtoffers zich voor als meerderjarig. 

Volgens de rechter had de man zelf moeten controleren of de slachtoffers wel echt volwassen waren. Naast de gevangenisstraf heeft hij een contactverbod van 5 jaar met de slachtoffers. Ook moet hij ze een schadevergoeding betalen van tussen de 5.000 en 10.000 euro. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]