Ga naar Content

Atlete Holterman stapt uit op NK Cross, maar droomt van topklassering op de Spelen

Tijdens de NK Cross heeft Jip Vastenburg de Nederlandse titel gewonnen. De Warandeloop in Tilburg was een prooi voor de Loosdrechtse. Jill Holterman, die min of meer noodgedwongen meedeed, moest de strijd vroegtijdig staken. 

Reportage van Jill Holterman tijdens de Warandeloop in Tilburg - NH Nieuws

Op het parcours van acht kilometer viel Holterman halverwege uit. De atlete die in actie kwam op de marathon tijdens de Olympische Spelen in Tokio, kampte met een kuitblessure. Een crossloop is niet echt de specialiteit van de hardloopster uit Egmond, maar gezien de vele afgelaste hardloopwedstrijden schreef ze zich in voor deze loop. 

Overbelasting

Na de Spelen in Tokio laste Holterman een flinke rustpauze in. Ze liep over een periode van acht maanden maar liefst drie marathons. En dat liet zijn sporen zowel mentaal als fysiek wel na. Nu is Holterman weer in volle training en zijn de ogen gericht op het EK volgende zomer in München en op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. "Top vijftien, dat zou ik echt heel mooi vinden."

Zege Jip Vastenburg

Vastenburg liep in Tilburg naar de overwinning en liet Silke Jonkman en Ineke van Koldam achter zich. Bij de mannen ging de titel naar Mike Foppen. TomHendrikse en Bas van Hooren completeerden het podium.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]