Ga naar Content

Zwembaden en sportscholen druk met aanpassingen na nieuwe regels: "Schouders eronder"

Veel bedrijvigheid op de achtergrond bij sportscholen en zwembaden vandaag. Er moet veel worden georganiseerd na de aankondiging van gisteren dat sportlocaties vanaf zondag om 17.00 uur moeten sluiten. "We zijn druk met plannen en alles wat erbij komt kijken", zegt sportschooleigenaar George Bruynesteijn van Sporting de Gors in Purmerend.

Zwembaden en sportscholen druk met organiseren na aankondiging coronamaatregelen - NH Nieuws

Hij heeft zijn plan al klaar: "We gaan in het weekend langer open en meer lessen aanbieden. Het is kijken hoe het gaat, want we hebben dit nog niet meegemaakt. We kijken wat de klanten willen en proberen ons daar zoveel mogelijk op aan te passen."

Boos op de regering is hij niet: "Ik wil niet in de schoenen van onze ministers staan. Die doen ook hun best, ze zullen ook het best voor ons willen."

Zwemlessen

Ook bij de organisatoren van zwemlessen is er vandaag grote bedrijvigheid. Er moest flink geschoven worden met tijden om toch alle kinderen nog hun lessen te laten volgen. "De grootste puzzel is gelegd", zegt een opgeluchte Annalies van Zoeren. Ze is manager sport bij SRO, dat drie overdekte zwembaden in Haarlem en Huizen exploiteert en onderhoudt. "We zijn nu nog bezig met de communicatie naar alle ouders. Het lijkt erop dat het lukt, nu moet het ook in de familieagenda's passen."

"Voor 17.00 uur kunnen we niet besmet worden en na 17.00 uur wel?"

eigenaar zwemles op maat kim rijnaarts

Bij Kim Rijnaarts kwam de klap harder aan. Ze is eigenaar van Zwemles op Maat in Alkmaar en zit even met de handen in het haar: "Het is dramatisch." Zij heeft zes kinderen per les en elke les duurt een uur. Met de sluitingstijd van 17.00 uur valt de helft van de lessen weg. "Ik kijk nu of we dubbele lessen moeten doen, maar ook dat is coronatechnisch weer lastig." Ze begrijpt de maatregelen niet: "Voor 17.00 uur kunnen we niet besmet worden en na 17.00 uur wel?"

Mogelijk langer wachten

Bij de zwembaden van SRO worden er wel meer lessen op dezelfde tijden gepland. "De zwemonderwijzers die 's avonds zouden werken gaan nu overdag erbij, zodat we meer groepjes kunnen doen", zegt Van Zoeren. "Dat betekent misschien dat mensen soms even in de gang moeten wachten, want we moeten ook nog coronatoegangsbewijzen checken. Mogelijk is de wachttijd om naar binnen te komen wat langer."

Er komt dus veel af op ondernemers en organiserende instanties. "We zijn eigenlijk pas ingeregeld met het coronatoegangsbewijs, en nu dit", verzucht Van Zoeren. "Maar schouders eronder en we komen er gelukkig wel uit."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]