Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Telstar-trainer Jonker na punt in Oss: "Mogen elkaar de hand schudden"

26 november 2021, 23.06 uur · Aangepast 26 november 2021, 23.18 uur · Door Frank van der Meijden

Telstar nam na het duel tegen TOP Oss een punt mee terug naar Velsen-Zuid. De kelderkraker tussen de twee laagvliegers in de eerste divisie eindigde in 1-1. Trainer Andries Jonker van de Witte Leeuwen kan leven met een punt. "Het hadden drie punten kunnen zijn, maar ook zomaar nul."

Andries Jonker: "Het was stroperig. Duurde te lang en weinig vertrouwen" - NH Sport/Frank van der Meijden

"Het was in de eerste helft veel te stroperig. Het duurde te lang. Er zat teveel twijfel en onzekerheid in de ploeg", vertelt Jonker over de eerste helft van zijn ploeg. "Elke keer als we iets sneller speelden, gingen we er als een mes door de boter doorheen."

Quote

"We moeten terug naar de basis. Daar zijn we hard mee bezig"

Telstar-speler Niels van Wetten

Telstar-middenvelder Niels van Wetten had voorafgaand aan het duel op meer gehoopt dan een punt. "Over het vertoonde spel ben ik niet tevreden. Ik denk dat wij veel beter kunnen. Misschien kunnen we na afloop wel tevreden zijn met een punt, maar van tevoren vonden wij dat we hier drie punten hadden moeten halen", aldus Van Wetten.

Tekst gaat verder onder de video.

Niels van Wetten: "Tevreden met een punt, niet met het spel" - NH Sport/Frank van der Meijden

4-3-3 opstelling

Net zoals in de afgelopen twee duels tegen ADO Den Haag en De Graafschap speelde Telstar weer in een 4-3-3 opstelling. Jonker: "Ik heb met de jongens gesproken. Zij hebben aangegeven dat er behoefte was aan meer vastigheid en daarom zijn we teruggegaan naar de basis van het voetballen. En dat betekent beginnen bij de verdediging. Voorin gebeurt er dan wel heel weinig."

Door het gelijkspel blijft Telstar zestiende staan met achttien punten uit zeventien duels. Aanstaande vrijdag 3 december speelt Telstar een thuiswedstrijd. VVV-Venlo komt dan op bezoek in Velsen-Zuid.

Bekijk hieronder de reactie van Andries Jonker over de keuze voor het 4-3-3-systeem.

Andries Jonker: "We hebben behoefte aan vastigheid in een 4-3-3 opstelling" - NH Sport/Frank van der Meijden

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]