Ga naar Content

Europese lijn wil AZ ook een keer in de competitie doortrekken

In de eredivisie heeft AZ moeite om de lijn door te trekken die het in Europa wel weet vast te houden. Liefst drie keer verloren de Alkmaarders een wedstrijd nadat ze in de groepsfase van de Conference League in actie kwamen. Morgenavond wacht Vitesse, dat door trainer Pascal Jansen een 'stuntploeg' wordt genoemd.

Jansen: "Vitesse is een stuntploeg" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Hoewel de opstelling bij AZ doorgaans weinig verrassingen kent, koos Jansen in de Conference League-wedstrijd tegen Jablonec voor Aslak Witry als rechtsback en Hakon Evjen als rechtsbuiten. Jansen vond dat de rechterkant een aantal nieuwe impulsen kon gebruiken. Yukinari Sugawara en Albert Gudmundsson verloren hun plaats. 

Evjen viel echter uit met een enkelblessure en is mogelijk niet op tijd fit voor de wedstrijd tegen Vitesse. Voor de rest kan de oefenmeester over een volledig fitte selectie beschikken.

Vitesse

Tegen Vitesse zal AZ echter op hun hoede moeten zijn voor het afwijkende spel dat de Arnhemmers spelen. Thomas Letsch, coach van Vitesse, laat zijn ploeg meestal in een 5-3-2-formatie spelen. "Daar moet je goed tegen bestand zijn."

Tekst loopt verder onder de video.

Jansen weet welke wapens AZ nodig heeft - NH Sport / Stephan Brandhorst

AZ bekleedt momenteel de twaalfde plaats in de eredivisie en gaat op bezoek bij subtopper Vitesse, de huidige nummer vijf. De wedstrijd in Arnhem begint morgenavond om 20.00 uur. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]