Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Kaalslag bij Hilverzorg, tientallen medewerkers verliezen hun baan

26 november 2021, 12.33 uur · Aangepast 26 november 2021, 13.02 uur · Door Eline Ploch

Vanaf 1 januari staan er 54 medewerkers van Hilverzorg op straat. De zorgorganisatie ziet zichzelf genoodzaakt om een aantal faciliteiten en activiteiten te schrappen. Het nieuws slaat bij de medewerkers in als een bom.

Google Maps

Het getroffen personeel is gisteren tijdens een bijeenkomst in hotel Laapershoek op de hoogte gesteld van de veranderingen en de consequenties die dat voor hen heeft. De rest van de organisatie is via een interne mail op de hoogte gebracht en vandaag hebben ook bewoners en hun familie het nieuws te horen gekregen.

De reorganisatie betreft onder andere het sluiten van de brasserieën en servicebalies. Verder zal het bedrijf stoppen met het aanbieden van gerichte therapieën door vaktherapeuten en welzijnsspecialisten. Alleen de gerichte therapie in het Expertisecentrum Korsakov blijft behouden. 

Ook het aantal uren van de geestelijk verzorgenden en maatschappelijk werkers verminderen en specifieke expertise van het ambulant team zal alleen nog in de eigen huizen ingezet worden.

Quote

"Alles wat het leven van de bewoners nog een beetje mooi maakte, valt nu weg"

anoniem personeelslid

Bestuursvoorzitter André Brand van Hilverzorg spreekt over een zeer lastig besluit. "De organisatie is financieel gezond en we hebben een goede basis", laat hij in de interne mail weten. "Tegelijkertijd geven we al een aantal jaren fors meer geld uit dan we ontvangen."

In een verklaring aan NH Nieuws laat Brand weten dat een aantal van de 54 medewerkers intern wel van werk naar werk geholpen kan worden. Maar dat zal maar voor een klein deel gelden.

Het personeel is er kapot van. "We leveren nu al nauwelijks waardige zorg, laat staan als dit allemaal wegvalt", aldus een personeelslid die liever anoniem blijft. "De gewone welzijnswerkers blijven, maar de welzijnsspecialisten gaan er uit. Zij leveren juist de activiteiten aan de zwaardere cliënten en dat worden er steeds meer. Alles wat het leven van de bewoners nog een beetje mooi maakte, valt nu weg."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]