Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Wateroverlast bij meerdere huizen na gesprongen waterleiding in Hoofddorp

26 november 2021, 09.47 uur · Aangepast 26 november 2021, 11.50 uur · Door Anouk Jongeneel & Niels van Steijn

Aan de Kruisweg in Hoofddorp is gisteravond een waterleiding gesprongen. Het water stroomde bij verschillende woningen naar binnen, dat zorgde voor wateroverlast bij in ieder geval drie huizen.

VLN Nieuws - Laurens Niezen

De leiding is gesprongen bij het uitvoeren van een druktest. "De druk op de leidingen wordt dan verhoogd om zwakke plekken te kunnen vinden." De test is gepauzeerd en zal het weekend ook niet doorgaan.

Quote

"De leidingen sprongen tussen 20.00 en 21.00 uur en de hele straat stond blank"

Bewoner Kruisweg

Meerdere bewoners vertellen vanochtend dat de schade meevalt: "We hebben alleen wat water in de kruipruimte, verder niet". Een ander vertelt: "Het was hier gisteren een groot waterballet. De leidingen sprongen tussen 20.00 en 21.00 uur en de hele straat stond blank", vertelt ze. 

Waterleidingbedrijf PWN is op dit moment bezig het lek te dichten. Bij 160 huishoudens was het water vannacht afgesloten. Een woordvoerder van PWN laat weten dat het water vanmorgen weer even aangesloten was, maar dat de waterdruk erg laag was. "Waarschijnlijk wordt het water later op de dag weer afgesloten om de leiding te repareren." 

Weg beschadigd

De Kruisweg was tijdelijk afgezet en de gemeente kijkt vandaag of de weg beschadigd is door het water. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat de brandweer zoveel mogelijk water naar het riool heeft gepompt. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]