Ga naar Content

LIVE NH Sport met FC Volendam - FC Den Bosch en TOP Oss - Telstar

Voor het eerst speelt FC Volendam vanavond op het eigen nieuwe kunstgrasveld tegen FC Den Bosch. Telstar treft in Brabant TOP Oss. Beide wedstrijden kun je live op je radio volgen bij NH Sport.  

Stadion van FC Volendam - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

FC Volendam gaat fier aan kop in de eerste divisie, maar kon de laatste duels maar nét een aantal lastige klippen omzeilen. Zo werd een nederlaag tegen Jong Ajax vorige week in de laatste seconden afgewend (4-4) en won FC Volendam afgelopen maandag met veel moeite van Jong FC Utrecht (0-1). 

Uitcomplex

Tegenstander FC Den Bosch is de laatste weken vanuit de onderste regionen van de eerste divisie opgeklommen naar de achtste plaats. Meest in het oog springende resultaat is de 2-1 overwinning op De Graafschap. Opvallend is dat de ploeg van trainer Jack de Gier er buiten De Vliert weinig van bakt. Op 16 augustus versloegen de Brabanders het tiental van Jong PSV  (0-1) . Op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht verspeelde Den Bosch een 3-0 voorsprong en werd het alsnog gelijk: 3-3 en bij  MVV Maastricht werd met 1-0 gewonnen.

De aftrap in het Volendam-stadion is om 20.00 uur. Edward Dekker doet verslag. 

Tekst gaat verder onder de artikelen.

Lees ook

In Oss staan bij TOP Oss - Telstar twee pover presterende clubs tegenover elkaar. De thuisploeg heeft slechts twee punten meer dan FC Dordrecht dat onderaan staat. Na vier duels had TOP Oss negen punten bij elkaar gevoetbald, maar in de laatste zeven wedstrijden kwam daar geen enkele overwinning meer bij.

Kelder

Een ideale gelegenheid voor Telstar om eindelijk weer eens drie punten bij te schrijven. Dat moet dan gebeuren zonder de geblesseerde Ronald Koeman jr. (knie), Anwar Bensabouh (knie) en Tom Overtoom (enkel). Telstar kan een zege goed gebruiken, want de ploeg van Andries Jonker is door een reeks van mindere resultaten afgezakt naar de kelder van de eerste divisie (zestiende plaats). Frank van der Meijden verzorgt vanuit het Oss het commentaar. 

NH Sport begint vanavond iets later dan gebruikelijk. Om 19.00 uur hoor je eerst de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge over de coronamaatregelen en daarna neemt Stef Swagers het stokje over.    

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]