Ga naar Content

Invaller Haller bezorgt Ajax de groepswinst in Istanbul

Een sterk gewijzigd Ajax kan terugblikken op een mooie Turkse avond. De Amsterdammers wonnen in Istanbul met 2-1 van Besiktas. Na een achterstand was het invaller Sébastien Haller die met twee treffers in de tweede helft Ajax de vijfde opeenvolgende Champions League-zege bezorgde. 

Sébastien Haller scoort voor Ajax tegen Besiktas - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

In de eerste tien minuten waren Perr Schuurs en Mohamed Daramy (de vervangers van Jurriën Timber en Sébastien Haller) dreigend met schoten van buiten het strafschopgebied. Ook de thuisploeg liet zich zien. Rechtsback Valentin Rosier knalde de bal richting de rechterbovenhoek. De bal kuste nog de kruising en Andre Onana had het nakijken. De Kameroener kwam voor eerst in bijna driehonderd dagen weer in actie voor Ajax.

Andre Onana (r) maakte tegen Besiktas zijn rentree onder de lat bij Ajax - Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Strafschop

Na iets meer dan twintig minuten opende Besiktas de score. Noussair Mazraoui maakte klungelig hands, waarop de bal op de stip ging. Rachid Ghezzal schoot de bal onberispelijk binnen: 1-0.

Na die treffer golfde het spel op en neer. Zowel Besiktas als Ajax kregen voldoende mogelijkheden, maar beide clubs waren niet scherp in de afronding. Opvallend was om te zien hoeveel ruimte Ajax achterin weggaf; meerdere malen doken de Turken op voor Onana.

Haller

In de tweede helft tikte Ajax, met topscorer Haller binnen de lijnen in de plaats van Daramy, weer het oude Champions League-niveau aan. Verdedigend werd er nauwelijks meer wat weggegeven.  Na tien minuten kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag naast de Turken. Na een geweldige pass van Lisandro Martinez op Nicolas Tagliafico, legde de Argentijnse linksback de bal op een presenteerblaadje voor Haller: 1-1.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een paar minuten was Haller weer het eindstation. Dit keer ging er een vrije trap aan vooraf en tikte de Franse Ivoriaan op aangeven van Dusan Tadic de bal van dichtbij binnen: 2-1. Voor de spits alweer negende treffer dit seizoen in de Champions League. Daarmee staat hij  op gelijke hoogte met Robert Lewandowski.

Groepswinst

Door de winst is Ajax nu zeker van de groepswinst. De Amsterdammers haalden de maximale score van vijftien punten uit vijf groepswedstrijden. Dat deden de Amsterdammers nog nooit eerder in de groepsfase van het belangrijkste Europese toernooi.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui (Timber/72), Schuurs (Rensch/77), Martinez, Tagliafico (Blind/77); Gravenberch, Berghuis (Taylor/83), Klaassen; Neres, Tadic, Daramy (Haller/46).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]