Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Uitslaande brand aan de Nieuwstraat in Beverwijk

24 november 2021, 16.47 uur · Aangepast 24 november 2021, 18.22 uur · Door Fred Segaar & Thomas Jak

Op de bovenste verdieping van een pand in de Nieuwstraat in Beverwijk is vanmiddag een uitslaande brand ontstaan. Politie, ambulance en brandweer rukten uit. Er zijn geen gewonden gevallen. Rond vijf uur was de brand onder controle, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland. De oorzaak is nog onbekend.  

Uitslaande brand Nieuwstraat - Inter Visual Studio / Sander Disselköter

Rond half zes verlieten politie en brandweer de Nieuwstraat. Door de snelle komst van de brandweer sloeg het vuur niet over van de bovenste etage van het pand op andere etages of naastgelegen woningen, aldus de woordvoerder.

Er kwam veel rook vrij bij de brand. Daarom werd de buren geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, terwijl de brandweer controleerde of er gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen.

Kraakpand 

Het zou volgens de woordvoerder mogelijk gaan om een kraakpand. Die informatie is nog niet bevestigd. Ook is het onduidelijk of twee bewoners in het pand waren toen de brand begon. Als dat zo zijn geweest, zijn zij mogelijk ontkomen via dezelfde of een naastgelegen woning. In elk geval waren zij ongedeerd, en hoefden zij niet mee met de ambulance.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]