Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Matchwinner Douiri: "Als Mühren dat zegt, dan doe je dat"

22 november 2021, 22.47 uur · Aangepast 23 november 2021, 00.06 uur · Door Frank van der Meijden

Achraf Douiri was bij FC Volendam de gevierde man na de 0-1 overwinning op bezoek bij Jong FC Utrecht. De invaller zorgde in de slotfase van het duel met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal voor de zwaarbevochten zege. "Deze glimlach krijg je niet meer van mijn gezicht."

Achraf Douiri: "Als Mühren dat zegt, dan doe je dat" - NH Nieuws

De 21-jarige Douiri tikte in de 82e minuut een voorzet van Daryl van Mieghem tegen de touwen. "Ik moest van de trainer gelijk scherp zijn bij mijn invalbeurt. Gelijk fel beginnen. Dat was denk ik ook goed gelukt", aldus de matchwinner.

Quote

"Het is hier de laatste drie jaar altijd met de hakken over de sloot"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Wim Jonk: "Het is hier altijd met de hakken over de sloot" - NH Sport/Frank van der Meijden

Volgens FC Volendam-trainer Wim Jonk was er sprake van een zwaarbevochten zege. "Het is hier nooit makkelijk spelen. Ik vind wel dat we goed volhardend zijn geweest en dan soms moet het maar eens een keer met niet zo mooi voetbal. Proberen uit die paar kansen die je krijgt er dan toch één te maken. Dat hebben we gedaan."

Tekst gaat verder onder de video

Wim Jonk: "We hebben volwassen gespeeld en weinig weggeven" - NH Sport/Frank van der Meijden

In de tweede helft bracht Jonk onder andere Lequincio Zeefuik en Achraf Douiri in de ploeg. Een gouden wissen zo bleek. Jonk: "Met Zeefuik heb je wat meer power voorin en kan je voor wat meer chaos zorgen en zo hopelijk wat meer voorzetten geven. Beide spelers vielen goed in en waren gevaarlijk. Het was een uitstekende goal."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]