Knap gelijkspel van Jong AZ tegen titelkandidaat; Jong Ajax wint wéér

Jong AZ heeft vanavond knap gelijkgespeeld tegen FC Emmen. In Wijdewormer kwamen beide ploegen niet tot scoren, waardoor het 0-0 bleef. Jong Ajax trof wel doel tegen Roda JC en het zag Jay Gorter een penalty stoppen: 2-1.

Beau Reus hield knap de nul tegen FC Emmen met Jong AZ - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Jong AZ - FC Emmen 0-0

Het was geen spektakelstuk bij het duel tussen de nummers elf en drie van de eerste divisie. Jong AZ hield de titelkandidaat goed in bedwang en moest eigenlijk pas in de laatste tien minuten echt achteruit. De grootste kans was voor ex-AZ'er Teun Bijleveld. Na een voorzet van Reda Kharchouch (oud-Telstar) nam de middenvelder de goal van Beau Reus onder de vuur. De doelman redde knap.

Ook Jong AZ kreeg in de tweede helft een kans om de score te openen. Peer Koopmeiners raakte de lat, nadat Yusuf Barasi het doel van FC Emmen onder vuur had genomen. In diezelfde aanval zag Mo Taabouni ook nog een schot gekeerd worden.

Na ruim negentig minuten was 0-0 een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding in Wijdewormer. Jong AZ heeft nu 21 punten uit zestien wedstrijden. FC Emmen loopt in de strijd om promotie averij op en heeft nu vijf punten minder dan FC Volendam.

Opstelling Jong AZ: Reus; Jacobs, Dirks, Velthuis, Oosting (Gemmel/63); Koopmeiners, Buurmeester, Taabouni; Sedlacek, Barasi (Berkhout/92), Griffith (Allouch/83)

Jay Gorter stopte een strafschop van Dylan Vente - Foto: Orange Pictures

Jong Ajax - Roda JC 2-1

Jong Ajax boekte vanavond de achtste overwinning in de laatste elf wedstrijden. Dat had de ploeg van trainer John Heitinga onder meer te danken aan keeper Jay Gorter. Bij 1-1 redde hij een strafschop van Dylan Vente. Een paar minuten later zorgde de net ingevallen Amourricho van Axel Dongen voor het winnende doelpunt.

Na een 0-0 ruststand zette Anass Salah-Eddine de thuisploeg op voorsprong. De linksback nam een voorzet aan en schoot raak. De 1-0 werd na zeventig minuten teniet gedaan toen Robert Klaasen scoorde uit een directe vrije trap.

Ondanks een matige seizoenstart met drie punten uit de eerste vijf duels staat Jong Ajax nu knap op de vijfde plaats. De Amsterdammers hebben 29 punten uit zestien wedstrijden.

Opstelling Jong Ajax: Gorter; Rensch (Regeer/61), Llansana, Musampa, Salah-Eddine; Fitz-Jim, Hlynsson (Rasmussen/81), Jensen; Martha (Van Axel Dongen/81), Danilo, Ünüvar (De Waal/90)